Få tricks til hvordan du kan spare energi i hjemmet

 

Det er ikke kun vigtigt for miljøet at du tænker over at spare på energien derhjemme, men du kan faktisk også spare en masse penge ved at blive mere energibesparende i din hverdag. Den gennemsnitlige danske familie bestående af to voksne og to børn har gennemsnitlig en elregning på 9.500 kr. om året. Vi er derfor kommet med forskellige råd til hvordan du kan spare på dit energiniveau. Med vores råd er du sikker på at du får lavere energiomkostninger, som tydligt kan ses på daglig basis.

 

Køb dig en spare skinne

En nem måde hvorpå du kan spare ca. 150 kroner om året på din elregning er ved at bruge spareskinner. Det lyder måske ikke at så meget, men hvis du begynder at tænke på hvor mange år du har boet i hus eller lejlighed, så løber det op i rigtig mange penge. Helt kort så er en elspareskinne en stikdåse, der automatisk slukker alle dine apparater der er tilkoblet dit tv og computer. I gamle bygninger, kan der også blive trukket strøm i mobilopladere der sidder i stik som ikke bliver brugt.

 

Skaf dig en ordentlig isolation i hjemmet

Alt efter hvilket et type hus og hvor gammelt et hus du bor i, så er en af de største kilder hvorpå du kan opnå en stor besparelse ved reduktionen af varme regningen. En generel regel er at huse der er bygget inden 1960 er utætte og dermed den største kilde til en høj varmeregning. Det er derfor vigtigt at du tjekker dit hus igennem for tæthed på døre og vinduer. Det sted der er mest oplagt at starte, er loftet. Det er relativt nemt at begynde med, da det er vandrette overflader. Derudover, så er det også en af de rigtig store kilder til utæthed og du opnår derfor en besparelse overraskende hurtig. Hvis du er lidt af en handy mand, så kan du godt selv stå for isolering af loftet uden de store problemer. Hvis du ikke har styr på hvordan det skal gøre korrekt, så anbefaler vi, at du gør brug af en håndværker, så du ikke risikere at gøre det forkert og dermed ikke opnå det ønskede resultat.

 

Indstil din radiatoren korrekt

Det kan måske komme som en overraskelse, men du kan spare en masse på varmeregningen ved at du har indstillet din radiator korrekt. Udover at du opnår en energibesparelse, så får du samtidig et langt bedre indeklima, hvilket har en betydning for din sundhed. Helt konkret så er det langt dyrere at have en radiator skruet helt op, end at bruge fire radiatorer, der afgiver 25% af varmen hver. Det er altså mere økonomisk at tænke for alle de radiatorer du har i hver rum, og så bare lade den være skruet ned, så de deler varmen imellem sig. En anden vigtig ting at huske på i forhold til din radiator, er at skure ned for dem når du lufter ud, da de ellers vil registrere, at der bliver koldt i rummet og derfor automatisk prøve at øge varmen i rummet.

 

Køb energibesparende maskiner

Vores sidste tip til hvordan du kan opnå en større energibesparelse er rund omkring i hjemmet. Du kan opnå en rigtig fin besparelse ved at købe energibesparende maskiner. Det kan især hjælpe på de maskiner du bruger dagligt og dem, som du ikke tænker over at du bruger. Eksempelvis, så bruger dit køleskab og fryser strøm hele tiden for at kunne holde sig kold. Det er derfor vigtigt at du holder øje med de energimærker der findes på disse produkter. Selvom et køleskab med energimærket A++ er lidt dyre end det med energimærket C, så kan det i sidste ende godt betale sig at bruge lidt flere penge nu her, da du spare en masse i den lange ende. Det samme gælder for fjernsyn eller de maskiner du måske ikke bruger så ofte igen.

 

Med disse få sparer tips, kan du opnå en rigtig stor energibesparelse, samt spare en masse på varmeregningen. Nogle af rådene kan virke en smule uoverskuelig, men vi lover dig, at du vil sætte pris på det i sidste ende.