Bliv klar til første skoledag

Vi nærmer os skolestart for de helt små, men har du styr på hvilket udstyr de skal være udstyret med? Selvom du har flere børn i forskellige aldersgrupper, så kan skoletilbehøret de skal have med ændre sig fra år til år. De begynder at få nye fag eller opgradering af nogle af fagene, hvilken kan have en indflydelse på hvad tasken skal være fyldt med. Eksempelvis kan klassetrinet for matematik have en betydning for hvilken lommeregner der bliver anbefalet af få med. Det er derfor en gode ide at forberede dig på hvilke ting du skal have købt og hvilke ting du allerede har. Vi guider dig igennem til hvilke ting, der er et ”must have” og hvilke der er ”nice to have”, så du kan give dine børn en god start på skoleåret.

Tasker

En af de vigtigste ting du skal have styr på, og nok også den første er hvilke takser dit barn har brug for. Skoletasken er oftest også en af de ting som børnene ser mest frem til at få, da det er noget de selv har en indflydelse på, og det de skal vise frem for de andre børn. Det kan være svært at tage en beslutning om hvilket mærke og model, der er den bedste da der findes utallige udgaver. Det er dog vigtigt at du tager dig tiden til at finde den der passer bedst til netop dit barn. Hvis du får en for stor skoletaske, så kan det skade dit barns ryg fordi den ikke kan holde til det. Du skal derfor undersøge hvilke skoletakser der passer godt til dit barn, inden du køber den. Nå du har fundet ud af hvilken størrelse der passer bedst, så er det næste step at finde frem til den model og mærke, som dit barn gerne vil have. Hvis du vælger en JEVA skoletaske, så er du sikret at få en kvalitets taske og som plus, så findes den i utalligeudgaver, hvilket betyder at der nok skal være et design dit barn gerne vil have. En anden taske du skal huske at købe, er en sportstaske, som de kan bruge til idrætstimerne. Der er ikke så mange retningslinjer inden for pasform for sportstasker, så der er det bare vigtig at du finder en som dit barn synes er smart. Måske de allerede har en, som de bruger til en sportsgren de går til i deres fritid, så kan den sagtens bruges.

Penalhus

En anden relevant ting, som fylder meget igennem hele skolegangen, er penalhuse og ikke mindst hvad der er i penalhuset. Du kan både finde penhalhuse, hvor der er alt hvad du skal bruge i forhold til blyanter, viskelæder, linealer osv. Her skal du ikke tilkøbe meget andet, det er kun hvis dit barn gerne vil have lidt ekstra. Der er nemlig også forskellige farver og tusser, så de er klar til billedkunsttimen. Disse penalhuse findes ofte i de samme mærker som ved taskerne, så du kan være heldig at finde et der matcher den taske du har købt. Dette synes børnene ofte er super sejt. Det er også en overskuelig måde, da du er sikker på at penalhuset indeholder alt det vigtigste, så dit barn ikke kommer afsted og mangler noget. Selvom det er et populært valg, så er der også rigtig mange som vælger et penalhus, hvor de kan bestemme indholdet. De findes i mange forskellige former, men en af de mest populære er et rundt penalhus i læder. Her er det vigtig at få helt styr på hvad der skal være i et penalhus, så du ikke får sendt dit barn afsted uden et viskelæder eller blyantspidser. Det gode ved selv at kunne vælge er, at du kan vælge lige det du helt vil have. På den måde er du sikker på at der ikke er nogle unødvendige ting, som du aldrig vil få brugt. Eksempelvis kan dit barn måske bedst lige at skrive med stift blyanter, så behøver han ikke at have en almindelig blyant med.

Madkasse og drikkedunk

Den sidste vigtige ting, som dit barn skal have med i skolen, er en madkasse og drikkedunk. Du kan finde rigtig mange mærker og modeller, som har et matchende sæt, så man kan se at madkassen og drikkedunken hører sammen. Dit barn går også ofte op i madkassen, da det også er noget han eller hun får lov til at vise frem for deres klassekammerarter. Frokost er meget vigtig for ens barn, da de bruger rigtig meget energi i løbet af dagen, og et godt og nærende måltid gør at de er mere modtagelig for ny viden. Maden der er i madkassen, har selvfølgelig en betydning for om de vil spise eller ej. Men hvis de ovenikøbet synes at deres madkasse er den sejeste, så har de en større tildens til at ville vise den frem.

Der findes rigtig mange ting, som du skal være forberedt på og have klar til skolestart. Med denne guide er du blevet lidt klogerer på nogle af de vigtigste ting, som dit barn skal have inden skolestarten.